Marraskuu susi lumelle

15 – 16.11.2019 Wildlife Safaris Finland, Kuhmo

Susi lumella on ollut tavoitteena jo useita vuosia saada kuvattua, mutta on tullut tehtyä vain niitä hukkareissuja talvikuvausyrityksissä. Susi ei ole helpoimpia kuvattavia talviseen maastoon. Kuvauspaikkoja, missä pääsee yrittämään suden talvikuvausta on nykyään harvassa, ja tuleeko sitten kuvattavia oletetulle paikalle, onkin toinen juttu. Olisiko siitä tuo nimikin tullut hukkareissu? Yleensä talvikuvaus on ainakin omalla kohdalla tarkoittanut, että olen vähintään yhden yön ja seuraavan päivän kuvauskojussa. Vaikeusastetta vielä nostaa alkutalven ja keskitalven päivän valoisan ajan pituus, joka rajoittuu muutamaan tuntiin pilvisenä päivänä. Joten kojussa pitkälti odotellaan päivän valkenemista kaamosaikaan ja, kun tietää, että susi liikkuu mielellään hämärässä, aamulla, iltapäivällä, illalla ja yöllä. Tälle kuvausmatkalle lähdin edellisenä päivänä jo ja olin kuvauskojussa klo: 17.00 aikoihin ja yrittämässä kuvata seuraavana päivänä, jos susi tulee paikalle. Tällä kertaa suden liike alkoi jo aamuhämärässä ja onnistuin myös kuvaamaan valoisaan päiväaikaan, joten pääsin lähtemään pois jo ennen iltahämärää.

Alla muutamia kuvia kuvausmatkalta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s