Tammikuun lopun pakkaspäivän kuvia

26.1.2020 Merikotka Wildlife Safaris Finland Kuhmo

Vuoden esimmäinen yön yli kestävä kuvausmatka itärajalle erämaahan. Sää olosuhteet oli jo muutaman kuukauden ollut epätyyppillistä Suomen normaali talveen verrattaessa. Lämpötilat poikenneet paljon ja myös lumen määrä osassa maata. Tänä viikonloppuna nyt pääsi jo hiukan maistamaan normaali talvea. Yöllä pakkanen kävi -19C lukemassa ja päivälläkin se oli talvipäivään sopiva -10C. Sää tosin vaihteli yön tähtitaivaasta aamun lumisateeseen ja iltapäivän aurikoiseen maisemaan. Kuvasin tällä matkalla suurinta petolintuamme merikotkaa joita esiintyy muutamia pareja myös täällä sisämaassa. Tavoitteena oli myös sudet mutta eipä nyt näyttäytyneet ja niin jäi ne kuvaamatta. Maastossa olikin liikkeellä ihmisiä tavallista enemmän kun hiihtometsästäjillä oli menossa latvalinnustus urosteeren osalta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s