Pääsiäisen aikaa

09.04.2020 Ylimmäinen

Kolmas viikko menossa syrjässä kaupungin ihmisvirroista, mitä nyt muutamina päivinä posti- ja kauppamatkoja tehty kaupunkiin. Koronavirus on otsikoissa ja uutisissa joka päivä. Pääsiäisen yli olemme täällä. Kuvaamisen kannalta kevät etenee hitaasti ja hiihtoretkillä pakkasaamun hankiaisilla teeren soidinpaikoille soille on vielä liian aikaista. Vaikkakin maaliskuussa jo kuulin yhtenä aamuna teerien suhahtelua ja kukerrusta, nyt paikat tyhjänä. Laulujoutsenpari, joka on asustanut jo vuosia tällä järvellä ja tuli jo viikkoja sitten, on yhä täällä, vaikka väliin kehnojen säiden ollessa olivatkin aika vähällä liikkeellä ja luulin pakkasen ajaneen ne takaisin etelää kohti. Järvi edelleen jäässä kauttaaltaan ja vain sulanut lumi jään päällä lammikoina, missä joutsenpari kahlailee mustien jalkojensa varassa. Muutamia kuvia otin eilen joutsenparista piilokojustani järven rannalta. Höyhenpuku alkaa olla jo aika puhtaan valkoinen muuttomatkan saasteista ja liasta. Ilman vielä lämmetessä alkavat varmaankin pesintätouhut, emolintu muninnan ja hautomisen. Tuolloin vierailut ja näyttäytymiset vähenee aamu- ja iltalentoon.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s