Teerien kevättä

30.4.2020 Vappuaatto, Ylimmäinen

Teerien soidin menot alkaa olla näillä korkeuksilla kohta kiivaimillaan kun naaras teeret alkavat jo tulla soitimille. Vahvimmat koiraat alkavat tosissaan ottaa mittaa toisistaan ja näyttää naaraalle kuka on soitimen paraskukko voimiltaan ja ulkomuodoltaan pörhistellessään siivet pyrstön ja punaiset silmäheltat suureksi naarasteeren edessä. Aikamoista ruminaa oli jo joidenkin kukkojen väliset ottelut mutta ei tainnut vielä selvitä kuka pääsee naarasteeren suosioon koska poistui soitimelta yksin. Auringon noustessa ja pieni pakkanen saa soitimen äänet, suhaukset ja pulputukset kuulumaan kauaksi tyynessä säässä. Soitimen seuraaminen vieraana siivetämättömän on aina keväisin mahtavaa. Muutaman kuvakin tuli otettua aamulliselta soitimelta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s