Kesä alkamassa

Järvi vapautui jäistä toukokuun 17 päivänä. Pitempään meni mitä edellisinä vuosina kylmien ilmamassojen hallittua kevään etenemistä. Heti seuraavana päivänä paikkalle tuli järven asukkilintu, kuikkapari jotka on asuttanut järveä jo useita vuosia joutsenten lisäksi. Toki muitakin veden äärellä ja vedessä viihtyviä lintuja esiintyy ja asuttaa kesän järvellä. Tänä kesänä nyt on tarkoitus kuvata kuikkaa ja myös jo kevättalvella aloitettu joutsenparin elämää enemmänkin, molemmathan pesii järvellä. Kuikka on kova sukeltaja hakiessa ruokakaloja ja voi olla sukelluksissa jopa useita minutteja ja nousta pinnalle kaukaa mistä aloitti sukeltamisen, Kuvaaminen on myös tuolloin kovin haastavaa. Kuikka pitää erämaan karuista järvistä ja pesimäjärven pitää myös olla kalaisajärvi. Kuikan erilaista ääntelyä voi siis taas kuulla pitkin kesää ja alku syksyä tyyninä aamu-/iltahetkinä. Kuikka on Pohjois – Savon maakuntalintu.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s