Karhujen uimapaikka

Viiksimo Boreal Wildlife Centre 11.8.2020

Loppukesän ilta lammella missä karhut käyvät uimassa liikkuessaan alueella .

Karhu on iso petoeläin ja luulisi, että se ei olisi hyvä liikkumaan vedessä mutta kyllä ilta näytti, että uiminen on osa sen elämää ja ei tuota sille ongelmia. Uidessa kuului vain hengityksen tuhinaa ja veden pintaan jäi vana karhun molemmille puolin. Uintiasento oli varsin matala ja vain pää ja niskaa osittain pinnalla mutta joutuisaa näytti olevan eteneminen. Rannalle nousu sujui hyvin pienet ravistelut ylimääräisen veden poistamiseen turkista painolastina sai veden pisaroimaan ympäriinsä ja vielä lopuksi selän kuivaaminen lammen rannalla olevaan mäntyyyn. Lammella vieraileista karhuista osa vain joi vettä, kaikkia uiminen ei näkynyt kiinnostavan. Vain yksi toinen karhu ui iltayöstä auringonlaskun jälkeen hämärässä lammessa.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s