Kuukkelia ja maakotkaa kuvaamassa maaruskan aikaan.

23.9.2020 Kuusamo Nature Photography, Juhtivaara

Kuvauspaikka tuttu jo 11 vuoden ajalta talvisin, toki muutoksia paikassa on tapahtunut tuona aikana ja metsäisyys harventunut mitä se oli aikoinaan. Kantoja tullut tilalle mitkä on piilossa kun 1metri lunta vaarassa talvella, kuvauskojuja uusattu. Kotkien lennon ja liitämisen seuraaminen helpottunut puiden poistamisen myötä mitä se oli ennen pienestä aukossa Oulangan kanjoniin päin. Se kuuluisa ”naimapetäjä” on säästetty. Nyt esimmäinen kerta näin syksya aikaan ja maaruskan ollessa päällä varvukossa parhaillaan. Paikalla on runsaasti pikkulintuja ja kuukkelit tietysti myös runsaslukuisena edustettuna ja myös vanha maakotka pari ja 2 nuorta maakotkaa. Kuviakin tuli kuukeleista ja maakotkista. Maakotkien kuvaaminen ennemälti ajoittuin iltapäivän ja alkavan illan hämärään. Sain seurata miten arka nuori maakotka opetettiin emolinnun toimesta tulemaan maahan paikaan missä oli riistaa tarjolla. Aikaisemmat nuoren kotkan omat yritykset oli tyrehtynyt puissa istumiseen lentelyyn ja kovasti ääntelemiseen. Riista kyllä lopulta kelpasikin ja mutta eipä jäänyt näytille syömään vaan rinteen kätköön meni syömään. Kun oli ilmeisesti tyytyväinen oloonsa niin tuli näytille keloon istuskelemaan aikansa ennen kuin poistui Oulangan kanjoniin liitäen.

s

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s