Teerien soidinsuolla

13.10.2020 Boreal Wildlife Centre, Viiksimo

Aamuyön ajomatka usvan seassa yrittämään teerien myöhäistä syyssoidinta kuvaamaan ja katsomaan. Usvaa todella paljon kun tulin paikkaan mistä polku suolle lähti. Pitikin olla tarkkana että pysyi polulla mistä kauvauspaikalle mentiin. Suolla vaikeusaste kasvoi kun klo 06.30 näkyvyys todella vähäistä pimeyden ja usvan peittäessä suota kun lähdin yrittämään kuvauspaikan kojuun missä en ole aijemmin käynyt mutta löysin kuvauspaikan ja en pudonnut mihinkään jorpakkoon ja alkanut kävellä väärään suuntaan. Välineet sisään kynttilään tuli ja kamera paikoilleen odottamaan aamun valkenemista ja teeriä. Odottelua ja aamukahvia juoden, eväitä syöden pimeys vaihtui aamuhämärään ja valon määrän lisääntyessä usva hitaasti meni maahan. Varsin kosteat oli olosuhteet pakkanen ei ollut vielä suolla. Teeriä tuli suolle tunnin odottelun ja kahvittelun jälkeen ja pikkuhiljaa pientä toimintaakin teerillä. Kaikki paikalle tuleet olivat kukkoja ja suurin osa vanhoja lintuja muutamia nuoria jotka pysyivät reunamilla. Kuvasin ja katselin vain noita vanhoja konkareita, yhden kuva otin nuoresta kevät kesästä syntyneestä. Puussa ,suon reunalla katselemassa olevasta teerestä joka vielä ei ole väritykseltään vanhojen kaltainen. Ei myöskään mennyt vanhojen kukkojen sekaan.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s