Lokakuun sateessa susia kuvaamassa.

22.10.2020 Wildlifesafaris Finland

Sateinen lokakuun päivä, maassa olevan lumen jo hiukan valaistessa maisemaa kuvaamassa susia. Säätiedote tälle seudulla piti tänään täydellisesti paikansa, aamulla lumi räntää ja iltapäivälle vesisadetta. Kuvauspaikkalla jo aamun valoissa odottelemassa nuorten susien liikkumista alueella. Näitä susia olen kuvannut pitkin syksyä jo elokuusta alkaen ja saanut nähdä niitä joka kuvauskäynillä kuukausittain. Susien kasvu on aika nopeaa kun huhti-/toukokuun vaihteessa syntyneet liikkuvat jo pitkiä matkoja jopa erillään toisistaan ja emosta. Havaitsin jo muutaman kilometrin päässä kuvauspaikasta tiellä tuoreita susien jälkiä, aamuhämärässä olivat olleen liikkeellä. Aaamupäivä iltapäivän puolelle menikin odotellessa susia ja eväitä syöden. Kahvitunnin aikaan iltapäivällä alkoi sudet liikkumaan alueella. Varovaisemmaksi kyllä olivat jo tulleet ja pakenivat autojen ääniä metsän suojaan ja palasivat alueelle aina uteliaisuuden voittaessa katsomaan korppien lentämistä ja ääntelyä. Talven tullen ja lumen määrän lisääntyessä olen havainnut, että susien kuvaaminen vaikeutuu edelleen tästä päivästä. Kuvia tuli otettua kaukaa suoalueen laidalla liikkuneesta muutaman suden ryhmästä ja kuvauspaikan edessä käyneistä muutamasta sudesta. Iltahämärässä kotimatkalle, olin siis päiväkuvausmatkalla.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s