Joulukuussa susia kuvaamassa.

4.12.2020 Wildlife Safaris Finland , Kuhmo.

Viimein sitä kaivattua lunta tuli jo susien maisemaan tuoden hieman lisää valoa vuoden pimeimpään ajanjaksoon. Päivä on nyt lyhyt kahden pimeän välissä ja pimeä aika on pitkä kuvaajalla kun menee kuvauspaikalle jo edellisenä iltana kuvauskojuun. Aikaa nukkumiselle on riittävästi. Alkuyöstä kuun hiukan valaistessa maisemaa hetken aikaa näki kyllä susia ja niiden liikettä lähi alueella, pilvien lisääntyessä näki vain mustaa maisemaa. Kuvaamista en edes yrittänyt iltayön aikana, olin yrittäessä saada kuvia seuraavana päivänä aikaiseksi. Aamulla sudet liikkuivat jo pimeässä mutta hahmot oli näkyvillä sinistä valoa vasten. Kuvaaminen sai vieläkin odottaa, kamera oli vielä laukussa. Susien poistuttua näkökentästä laitoin kameran paikoilleen ja aamiaista syöden odottelemaan päivän valkenemista, pienet torkut vielä ja korppien alkaessa lentää hämärässä ja äänellä hylkäsin makuupussin ja alkoi odottaminen. Aamu valoisuuden lisääntyessä näytti tulevan pilvinen sää mutta ei nyt sentään ihan kelvotonta kuvaamiselle. Sudet liikkuivat tällä kertaa vain aamun aikana ja loppupäivä olikin ajan kuluttamista, tekstiviestejä vaihtain. Hämärän alkaessa jo iltapäivällä kolmen aikaan voi lähteä paluumatkalle. Muutamia kuvia matkasta alla mitä tuli otettu aamun aikana osittain vielä hämärän ja valoisuuden rajassa, valoisuuden vaihdellessa tuonakin lyhyenä ajanjaksona.  

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s