Maakotka pakkaspäivä

Maakotkia kuvaamassa ”Utasen” kuvauspaikalla 3.2.2021

Rapasakka pakkasaamu, kun menin kuvauspaikalle. – 25C näytti auton lämpömittari, kun saavuin pysäköintipaikalle, mistä kävely alkaa kuvauspaikalle. Tavarat pulkkaan ja pimeässä kävely metsässä otsavalon valaistessa polkua, mikä vie kuvauskojulle. Tavarat sisään kojuun ja koju lämpiämään. Seuraavaksi kotkille ruokinta valmiiksi kojun etupuolelle ja paluu kojuun. Vielä oli täysin pimeää ja oli aikaa palastella, kun aikainen aamu, silloin kun matka alkoi jäi aamiainen väliin. Syötyäni kojussa alkoi jo olla lämmintä ja pienet katseluikkunat alkoivat sulaa jäästä. Oli aika laittaa kamera paikoilleen valitsemaani kuvausaukkoon kohti ruokintaa ja alkoi odotus. Hämärässä ensimmäisenä paikalle saapui orava, tiaiset ja käpytikka. Syöty aamiainen ja lämpö alkoi ramasemaan ja aikainen herätys lisäsi unen tarvetta, joten pienet torkut voisi ottaa. Korppien saapuessa paikalle lentelemään ja istumaan puihin ääntelemään heräsin. Kello alkoi olla jo yhdeksän ja aurinko alkoi pikku hiljaa nousemaan. Aamupäivän aikaan ei tapahtunut mitään edellä jo mainittua enempää. Aika kului madellen, lueskellen ja etumaisema tuli tutuksi. Meni iltapäivälle, kun kotkat saapuivat ja lensivät paikalle selkäni takaa. Kolme kotkaa, joista kaksi laski maahan ja yksi lensi istumapuuhun kuvauspaikan reunalle. Maassa olevista toinen ajoi toisen pois maasta ja alkoi itse syömään ruokintaa. Kello kävi jo puolta kahta. Nälkäinen olikin tämä kotka, joka viipyi paikalla syöden aina puoli kolmeen. Toiset kotkat olivat jo poistuneet istumapuistaan ja ruokaillut kotka poistui istumapuuhun hetkeksi ja siitä sitten pienen istuskelun jälkeen toisten lentosuuntaan ja perään. Muutamia kuvia liitteenä ruokailevasta nuoresta kotkasta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s