Lapinpöllö

13.4.2021 Sonkajärvi

Joskus pääsee kuvaamaan läheltä asemapaikkaa kun sattuu vain olemaan paikalla ja tarkkasilmäisenä ympäristöönsä. Niin kävin tätä Lapinpöllöä kuvatessa. Olin istumassa iltapäivän auringossa kuistilla johon olin tullut hetkeä aikaisemmin paikalle kun havaitsen petäjärungossa oksalla istuvan Lapinpöllön. Matkaa lintuun oli istumapaikastani n.7m. Hetken istuin olin paikallani ja sitten poikkesin saunan sisälle rauhoittelemaan vaimoa, että ei kolistelisi hetkeen nyt sitä saunan kiuasta kun oli aloittamassa sen lämmittämisen. Kerroin linnusta ja näimme sen myös saunanikkunasta. Päätin yrittää saada kuvan linnusta ja siihen tarvitsin tietysti kameran joka oli sisällä päärakennuksessa jonne olimme ajaneet pihalle autolla ja kantaneet tavarat sisään. Hain kameran ja aloin ottaa kuvia tuosta saunan kuistilta ”lapparista” kuten pöllökuvaajat sitä nimittää itselle ekakuvat oli tulossa. Lintu istui paikallaan jopa 10 min ennen kuin lensi pois mutta ei siihen suuntaan minne oletin sen lähtevä. Lento suuntautui tiheimpään metsään puita väistellen, eikä aukealle järven jäälle. Talvella helmikuussa olin kuullut pimeässä illassa pöllön ääntelyä samaiselta suunnalta. Aikaisemmin nähnyt autosta kaksi kertaa muutaman vuoden välein kyseisiä lintuja tällä seudulla mutta en päässyt niitä kuvaamaan.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s