Metsähanhia

Valamanvaara 21.5.2021

Useamman vuoden keväällä olen päässyt kuvaamaan metsähanhia, jotka palaavat keväisin pesimäseudulleen. Tuo lintu on vaikeampia kuvattavia, jos paikkana ei ole muuton aikainen levähdyspaikka jossakin peltomaisemassa. Kotisuot ja vesistöt on kiehtova kuvauspaikka, kun se on syrjäisellä suoalueella oleva pieni lampi ja sen suoympäristö. Metsähanhi vartioi tarkasti ympäristöään tuolla alueella, missä se käy syömässä, uimassa lammessa ja jää jopa yöpymään lammenrannan suometsään. Pienikin varomaton liike ympäristössä saa hanhet levottomiksi ja lentämään pois paikalta. Sen voi aiheuttaa joku petolintu tai alueella liikkuvat maapedot. Ajankohta on ollut juuri ennen pesintäaikaa ja hanhet lentävät iltaisin parvessa tuolle paikalle. Metsähanhiparven ääntely ja saapuminen, lento lammelle on jotain joka kertoo villistä erämaasta ja sen linnuista, jotka palaavat joka kevät kotiseudulleen pesimään ja lisääntymään. Kuvasin hanhia iltahetken ja sain seurata miten tarkasti hanhet seurasivat lammen rannalla ja lammessa uidessaan vain yhtä suuntaa ja illan edetessä ilmeisesti jokin tuolla suunnalla liikkuva eläin laukaisi hanhien pakoreaktion ja poistumaan alueelta. Sain otettua tänäkin vuonna tästä erämaan linnusta kuvia joita alla.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s