Nuoria metsähanhia

2.6.2021 Valamanvaara

Kesäkuu menossa ja nuoret hanhet jotka eivät vielä ole pesimistouhussa oli tavoitteina saada kuvattua vielä syntymäseudun lammella. Ilta oli valoisa ja myös hanhet tulivat myöhemmin paikalle lammelle. Ensimmäisenä tosin tuli joutsen joka äänteli ja ui lammella söi vähän ruohoa ja sai ääntelyllään tulemaan myös hanhiparin paikalle. Joutsen poistui paikalta ja hetken päästä myös hanhipari. Olin ensimmäistä kertaa näin myöhään kevään ja kesän taitteessa kuvaamassa hanhia ja alkoi tuon hanhiparin poistuttua tulla mieleen, että olikohan hanhet jo, nuoretkin hajallaan pitkin suoalueita. Odottelin kuitenkin ja seurasin lammella uivia taveja ja telkkä paria joista toinen meni pönttöönsä jatkamaan hautomistaan. Aikaa oli kulunet jo ensimmäisestä lennosta 1½ tuntia kun jo poistuneet palasivat lammelle samassa järjestyksessä joutsen ensin ja perään alkoi kuulua hanhien ääntelyä niiden lähestyessä lampea. Nyt hanhi määrä oli lisääntynyt jo yli kymmeneen. Sain kuvata ja seurata nuorten hanhien veteen laskeutumista, uimista ja ruokailua lammella ja lähi suolla. Nuo laskeutumiset on aika vauhdikkaita ja vähän niin kuin ”pommilla” veteen tuloja verrattuna vanhempien jo kokeneiden hanhien laskeutumista. Vesi roiskuu ja ääntäkin tulee ennen kuin uinti lammessa alkaa ja ruokailu lammenrannalla ja lähi suolla. Auringon laskun jälkeen poistuin paikalta ja minut saatteli autolle ahneet itikat, hyönteisiä siis oli runsaasti ja korpilakka kukalla.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s