Tupasvillasuo ja karhut

14.6.2021 Viiksimo, Boreal Wildlife Centre

Kesäkuun toinen täysviikko menossa, kesä alku ollut lämmin ja monet luonnon kasvit kasvaneet jo kovasti, niin myös suolla kasvava Tupasvilla. Karhujen maisemat missä ne liikkuvat alkukesäisin on nyt taas valkeana vaikka onkin menossa kesän alku vasta. Seassa toki näkyy vihreää väriä myös eri suokasvien kasvaessa vauhdilla vartta ja lehteä ennen kukintaa, osa jo kukkinut. Karhut ja muutkin metsän eläimet oleskelevat avoimilla soilla missä tuuli henkäilee ja karkottaa edes osan hyönteisistä mitä ovat karhujen ja muiden maanisäkkäiden kimpussa on. Nyt alkavana kesänä hyönteisiä on runsaasti liikkeellä ja näkyy myös kutittavan karhun selkää ja väliin sitä pitää käydä hankaamassa puihin. Karhujen kiima alkaa kohta olla ohitse ja ne palailevat pikku hiljaa entisille asuinseuduilleen ja aloittavat syömään itseään taas talvikuntoon kun kiimajuoksut ovat ohitse. Jo nyt näkyi tällä suolla missä olin kuvaamassa myös keväällä lumen ollessa maassa uroskarhuja jotka olivat olleet väliin poissa jo useita viikkoja. Osa vielä näytti olevan kiinnostuneita naaraskarhun havuvanasta ja ruoka ei juurikaan ollut mielessä vielä, mutta naaraskarhut olivat jo alku illasta olleet suolla syömässä ja jättäneet poistuessaan hajuvanansa mitä osa uroskarhuista vielä seuraili. Paikalla kävikin illan aikana joukko karhuja ja myös ahma maata pitkin liikkuvista nisäkkäistä ja merikotkan liitelyä ja luussa istumista pääsi seuraamaan. Muutamia kuvia illan karhuista ja muista eläimistä alla.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s