Karhunpennut

17-18.6.2021 Martinselkonen

Talvella syntyneet karhunpennut tulleet näytille emonsa kanssa kesän alussa vasta. Joinakin vuosina olen kuvannut täällä talvella syntyneitä jo toukokuussa. Nämä kolmospennut jo seurasivat emoaan reippaasti ja tulivat esiin emänsä mukana jo alku illasta eikä yön pimeämpänä aikana. Viipyivät kuvausalueella tunnin ajan ja poikkesivat vielä lyhyen käynnin aamuyöllä. Pennuilla oli jo menossa kolmas ilta tullessaan esiin muiden karhujen keskelle emon suojassa ja ohjauksessa. Väliin kiivettiin alueen pitkiin puihin lujaa emon käskiessä ja myös oma-aloitteisesti kun innokkaimmat alueen karhut tuli tutustumaan karhuperheeseen lähempää ja pentuja uteliaisuus alkoi pelottaa. Kerran emo joutui myös sähähtämään liian uteliaille tuppaantuville joka sai aikaan, että kaikki paikalla olleet poistuivat hetkeksi ja pennut meni vikkelästi petäjän latvaa kohti mistä seurasivat mitä alhaalla tapahtui. Illan aikaan paikalle tuli myös jo yksi isompi uroskarhu joka tuntui olevan aika kärsineet oloinen kiimajuoksujen jälkeen ja oli loukannut oikeaa etujalkaansa. Varasi siihen varovasti ja kulki hiukan ontuen. Kävi myös hiukan kuumana kun uhitteli ja ajeli pienempiä karhuja alueelta ja lopuksi valtasin sen yksin itselleen. Emo ja pennut katsoivat tulijaa alueen reunalla ja poistuivat alueelta hetken päästä. Tuon ison uroksen saapumisen jälkeen muut karhut poistuivat omiin paikoihinsa mitä nyt satunnaisia läpikulkuja oli yön aikana. Myös erikoisen paljon valkoista väriä karvoituksessa pään , etuosan ja selän alueen karvoituksessa oleva karhu liikkui alueella. Kuvia alla karhuperheestä ja pentujen kiipeilyistä pitkiin mäntyihin ja myös paikalle tulleesta isosta uroksesta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s