Kesän sudet

Susia kuvaamassa 4-5.7.2021 Wildlife Safaris Finland, Kuhmo

Helteiset ilmat ovat olleet Itä-Suomen yllä jo useana viikon jaksona. Sadetta ei ole juurikaan ollut kun ennen keski-kesän juhlaa Juhannusta ja jatkunut nyt jo heinäkuun alkuun saakka. Silloin olikin sitten erilaista sadetta, oli syöksyvirtauksia mikä aiheutti paljon ongelmia Itä-Suomen asukkaille. Nyt kuvausmatkan aikana oli suorastaa hellettä, paikalle tullessa illalla oli lämmintä +29C astetta ja yölläkään lämpötila ei laskenut paljonkaan alle +20C. Pieni tuuli oli ainut joka hiukan vilvoitti ilmaa. Kuvauskojussa ei tarvinnut paljonkaan vaatetta päälle ja juomisesta piti pitää huolta. Tavoitteena oli saada kuvattua kesäkarvassa olevia susia. Se onnistuikin hyvin sudet liikkuivat alueen isolla suolla jo heti alkuillasta aamuun saakka. Suolla oli pientä tuulen virettä mitä sudet varmaankin pitivät vilvoittavana vaihtoehtona kun olla jossakin sankassa metsässä. Samalla saavat hetken rauhan kimpussa olevilta hyönteisiltä. Sain kuvattua useita susia karhuja ja näin myös ahman pikaisen vierailun suolla. Erikoisimman tapauksen mistä nyt myös kuvani on mitä alkuillasta näin oli kolmen suden KÄYTTÄYTYMISESTÄ. Tuossa joukossa oli yksi alfauros ja toinen susi, vastaan yhtä vuoden ikäistä sutta. Tuo yksi susi oli suolla kun alfauros ja toinen tulivat paikalle suolle. Seurasi kovaa juoksua ja alfauros sain tuon yksin olleen suden kiinni ja painoi sen allensa. Avuksi tuli myös toinen, alfanaaras ja kahdestaan ne sitten kurnuuttivat alla olevaa sutta ja väliin siinä näkyi vain kasa susia epämäärisenä möykkynä jalkoja, häntiä, vesipisaroita ja mutaa ilmassa. Ilmeisesti hampaitakin jonkin verran käytettiin, koska alla oleva huusi tuskasta ja myöhemmin otetuissa kuvissa näkyi tuossa sudessa haavoja takaosassa sutta.. Alla oleva kuitenkin pääsi noiden kahden alta pois ja alkoi kovasti esitellä pahaa irvistystään ja purukalustoaa urokselle ja toiselle sudelle. Tuo alfauros oli ilmeisesti tuon kurnuutetun suden isä. Aikansa siinä vielä kieputtua toistensa ympärillä uhmakkaasti käyttäytyen tilanne rauhoittui ja molemmat osapuolet lähti eri suuntiin. Tuo alla ollut susi toki kävi vielä illan aikana kuvausalueella. Itselle jäi epäselväksi mikä mahtoi olla asia mikä sai tuon tilanteen aikaiseksi vai oliko tuo alla ollut susi se joka haluttiin poistaa tuosta perhelaumasta ja voisi aloittaa oman elämänsä sutena itsenäisesti vai oliko se suuren kokonsa turvin alkanut käyttäytyä väärin.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

2 thoughts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s