Männikön karhuja

10.7.2021 Boreal Wildlife Centre, Viiksimo

Karhuja kuvaamassa uudessa habitaatissa missä ympärillä isoja honkia joita ei juurikaan enää monessa paikassa ole. Olin yötä paikalla ja sain kuvata paikalle tulleita uroskarhuja ja ilmeisesti myös yksi paikalla käyneistä oli naaras, koosta päätellen. Uroskarhut olivat jo päättäneet kiimajuoksunsa ja palanneet loppukesän moodiin ja aloittavat syömisen talvea vastaan. Karhuissa olin näkyvissä vielä vammoja mitä eri yhteyksissä oli niihin tullut, nahkanpalasia puuttui karvoituksesta ja haavoja, aika tuoreitakin vielä. Ilmeisesti kumminkin paikan valtauros oli jo saatu selville, muutamia kertoja tuli jotkut ottaneeksi juoksuaskelia ja häipyivät hetkeksi maisemasta joka on omalla tavallaan hieno missä karhut liikkuvat, ison uroksen tullessa paikalle. Pitkää aika paksua petäjikköä missä ei ole hakkuita ollut kymmeniin vuosiin ja varvikko ehyt maastossa mitä nyt karhujen liikkumisjälkiä oli hiukan. Ilma oli helteinen, tyyni ja kuvauspaikalla lämpötila + 28C hiostava mutta aika vähän hyönteisiä. Olisiko pitkä hellejakso vaikuttanut hyönteisten määrään? Karhut liikkuivat alueella auringonlaskuun saakka ja jopa puolen yön jälkeenkin yksi poikkesi. Olin ollut alkuviikosta vuorokauden kuvausmatkalla ja valvonut koko yön tuolloin kuvasin aukealla paikkaa. Nyt mäntymetsässä joka oli aika tiheää joten myös valon määrä vähäisempi joten lepäsin aamuyölle saakka, kaksi tuntia ennen poistumista. Illan ja alkuyön aikana sain kuvia karhuista ja niiden liikkeistä jotkut niistä oli kuin olisivat halunneet esiintyä kuvaajalle liikehtiessään kuvauspaikalla. Alla kuvia karhuista tuolta illalta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s