Kalasääski

20.7.2021 Sääksi ( Pandion haliaetus ), muuttaa Suomeen kesäksi pesimään, Afrikasta saakka.

Päivän ja illan kuvaamassa petolintuja pesälle, tuulisessa säässä. Pesällä oli kaksi poikasta emolinnun tarkassa valvonnassa. Poikaset vielä aika pienikokoisia ja pysyttelivät tuulisessa säässä pesän sisäosassa enimmäkseen. Joitakin kertoja nousivat näkösälle emolinnun ollessa pesällä ja availivat siipiään tuulessa, muutaman kerran jopa yksin. Useasti tuuli paino poikaset kumoon mutta pysyivät pesässä, eikä tuuli heittänyt alas sieltä. Emo lintu istuskeli lähellä olevassa kelossa ja varoitteli poikasiaan äännellen niille jos ne alkoivat olla liiankin rohkeita kokeilussaan. Päivän ja illan aikana koiras ruokki emoa ja poikasia kaksi kertaa tuomalla kalaa pesälle, mistä sitten emolintu söi ensin ja paloitteli kalaa sitten poikasille. Koiras viipyi pesällä vain hetken tuodessaan kalan pesälle ja lähti aika pian pesältä pois. Emolintu sen sijaan oli melkein koko ajan vielä pesällä, kunnostellen pesän rakenteita ja valvoen vielä kahta poikastaan. Poikaset oli kyllä väliin lyhyitä aikoja ilman pesällä olevaa emolintua sen lentäessä lähistöllä tuulessa. Ilmeisesti halusi väliin pois pesän reunalta kovasta tuulesta mikä olikin puuskaista ja yli 7m/s tuulta koko päivän ajan. Palasi kyllä lennettyään ja istuskeltuaan matalammalla puissa aina pesälle hetken päästä. Alla muutama kuva päivän tapahtumista pesällä.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s