Sateessa uroskarhuja kuvaamassa

09.08.2021 Boreal Wildlife Centre, Viiksimo

Sateessa kuvaamassa karhuja männikössä illan ajan. Kesänaikana on saanut kuvata kuivissa olosuhteissa karhuja. Nyt tarkoituksena oli kuvata sateessa uroskarhuja ja se kyllä toteutui hyvin. Sadetta tuli hiljalleen jo mennessä kuvauspaikalle ja illan aikana pientä sadetta tuli lähes kokoajan. Karhujen turkit olikin märän näköisiä ja erilaisia mitä kuivana, ei juuri kiiltänyt yhdelläkään karvoitus. Paikalla kävi viisi uroskarhua, samoja mitä olin jo aikaisemmin kuvannut käydessäni heinäkuussa niitä kuvaamassa. Karhut näyttivät vähät välittävän sateesta ja näytti, että se jopa tuntui hyvältä. Hankailivat puihin kylkiään ja varsin sopuisasti ilta meni vaikka otteluiden jälkiä joissakin karhuissa karvoituksessa näkyi. Yhdelle erikoisen paljon arpia näkyvissä, osa jo vanhoista tappeluista mutta näkyi karvattomana alueena. Kuvasin muutaman tunnin ja poistuin paikalta auringon laskun aikoihin. Pois ajaessa tuli sitten vettä oikein todella auto piti pysäyttää koska mitään ei nähnyt rankkasateessa, mitä nyt salamoita väliin kun ukkosmyrsky oli päällä. Pois kuitenkin selvisin, hitaasti tosin välillä edeten. Muutamia kuvia märistä uroskarhuista alla.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s