Susia kuvaamassa

28-29-8-2021 Wildlife Safaris Finland, Volongansuo

Elokuun viimeinen viikonloppu susia yrittämässä kuvaamassa, sattui vielä olemaan lauantai Suomen luonnonpäivä. Olin nytkin vielä yön yli kumausmatkalla. Ilma oli aika kirkas aurinkoinen ja myös lämmin kuvauspaikalle mennessä +!7C. Kuvauspaikka tuttu jo monista käynneistä vuosien aikana, viimeksi heinäkuun alussa samassa paikka mutta eri suunnasta kuvaamassa mitä tänä iltana. Kuvasin illan aikana susia, muutaman karhu kuvan otin myös mitä kesän mittaan oli enimmäkseen tullut kuvattua. Syksyisin aina susi alkaa tulla myös mukaan kuvaukseen, ainakin yritän sitä päästä kuvaamaan. Tänään ei kauan tarvinnut odotella kun ilta oli käsissä ja itse kuvauspaikalla niin kun sain tavarat paikoilleen ja kamerat /objektiivit asennettu paikoilleen niin valkoinen urossusi tuli esiin ja kuvattavaksi. Sain kuvata illan aikana kolmea sutta ja pääsin näkemään saman suden mitä kuvasin heinäkuussa. Mitä sen vanhemmat silloin kurnuuttivat. Alfanaaras puri mistä tuli puremajälki vasempaan takajalkaan, haava. Nyt vielä näkyi jälki tuosta puremisesta mutta haava oli jo melkein parantunut, pieni jälki enää näkyvissä. Tuolla kurnuutuksella ei näköjään ollut tehoa koska tuo uros edelleen liikkui tällä alueella. Tosin alfaparia ei illan aikana näkynyt jotka tuota nuorta kurnuuttivat ja naaras puri. Sudet liikkuivat yksikseen ja enimmäkseen eri aikaan paikalla. Viimeiset kuvat otin auringonlaskun aikaan, odottelin vielä täys pimeään ja mahdollisia revontulia mutta en nyt niitä havainnut ja kaivauduin makuupussiin viettämään yön pimeimmän hetken. Aamu valoissa en enää saanut kuvattua susia ja en havainnut myös karhuja. Muutamia illanaikaan ottamiani kuvia susista alla. Tähän aikaan alkusyksyä alkaa susilla olla karva kunnossa ja alkukesän ja kesän karvan lähtö taakse jäänyt.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s