Syksyn karhuja

3.9.2021 Boreal Wildlife Safaris, Viiksimo

Karhuja kuvaamassa illan, syyskuun alussa. Ilmassa alkoi jo olla syksyn merkkejä lämpötila laskenut jo alemmaksi mitä elokuussa oli. Nyt illan aikana vain +6C ja muutenkin ilma syksyisen epävakaa, vuoroin paistaa aurinko, väliin sataa vettä ja tuuli tietysti kuuluu syksyyn. Illan aikana oli pientä sadetta lähes kokoajan. Maaruskaa alkoi jo paikoin olla kuvauspaikalla, marjan varsissa. Ajaessa kuvauspaikalle katselin matkalla suoalueita missä vihreä väri oli jo lähes kokonaan kadonnut. Lehtipuissa vielä vihreä oli hallitseva väri mutta ei niin kirkkaana kun kesänaikana. Kuvasin karhuja pienelle alueella mäntykankaalla ja samoja karhuja oli paikalla mitä aikaisempina tämän vuoden kuvausmatkoilla. Toki uusiakin oli tullut paikalle joista olin yhtä olin kuvannut jo yli 10 vuotta sitten ja kuvasin sen tämän vuoden keväällä lumelle eri kuvauspaikassa. Nyt se oli täällä ja myös mustakarhu joita olen päässyt täällä syksyisin kuvaamaan muutamina vuosia taaksepäin muistellessa kuvausajankohtia. Mustakarhu oli nuori uros mutta jo aika vahvan oloinen ja dominoivana esiintyi, mutta paikan vanhemmat karhut sai olla rauhassa yhdelle paikalle tulleelle järjesti ajolähdön. Pientä hurinaa oli toki mustalla karhulla jo paikalla oleille mutta ne eivät paljo välittäneet siitä kun se itse tuli paikalle. Kuvasin paikalle olleita neljää karhua illan aikana. Yksi karhu seurasi toisten karhujen liikkumista kauempana ja ei tohtinut tulla samalla alueelle missä toiset liikkuivat, näin mutta en pystynyt sitä kuvaamaan. Kuvaus aika alkaa olla jo illan aikana lyhyt ja syksyisellä säällä mitä tänäkin iltana oli. Syksystä kertoi myös värien lisäksi varislintujen runsas esiintyminen karhuja seurassa, muuttoparvia jo. Kuvia tuli lyhyen ajan puitteissa ihan mukavasti ja syksyn värejä niissä jo esiintyy maastossa missä karhut olivat.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s