Susiparin ilta

09.09.2021 Volongansuo, Wildlife Safaris Finland

Iltakuvausmatka, ensimmäinen syyskuussa susien pariin. Sää oli pilvinen ja pientä vesisadettakin alueella oli illan aikana, lämpötila +10C. Käytettävä aika kuvaukseen oli jo lyhyt koska syksy edennyt ja auringonlasku tapahtuu aina vain aikaisemmin. Illan aikana sain kuvat 3 sutta 2+1 ja karhua joka oli uskaltautunut alueelle. Karhun pyynti oli loppunut 2 päivää aikaisemmin lähialueilla ja karhut lienevät vielä aranoloisia liikkuessaan. Susia liikkui illan aikana alfapari ja yksi talven pentu mukanaan. Myöhemmin illan aikana vielä uroskarhu joka liikkui alueella pimeään saakka jolloin poistui alueelta. Tuo alfapari oli paljon yhdessä ja käyttäytyivät kovin läheisesti toisiaan kohtaan ja valvoivat pentusuden liikkumista alueella aina toisen toimesta jos toinen oli kauempana näkymättömissä. Ilmeisesti pentueen muut pennut olivat jossakin muualla lepäilemässä tai odottamassa alfaparia ja tuota yhtä pentua. Tuo yksi pentu oli jo isokokoinen joten toiset voivat liikkua jo aika itsenäisesti ja eivät aina seuraa alfapari tai sitten niiden mukana on jo vanhempia susia ”lapsenlikkana”. Alla illan aikana otettuja kuvia.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s