Susia syksyisellä suolla

Susia kuvaamassa illan 28.9.2021 Volongansuo, Wildlife Safaris Finland.

Syksy on värittänyt suo alueen jo ruskan väreihin missä kuvasin illan nuoria susia. Ilta oli aurinkoinen lämmin ja susilla näkyi olevan kiusaa uudesta ilmaantuneista hyttysistä, jotka pakkaantuivat niiden päähän ja silmien ympärille. Sudet yrittelivät ravistelivat niitä päästään ja olivat koko ajan liikkeellä, väliin toki makailleen heinikon kätkössä keskellä suoaluetta. Oli myös lähes tuuletonta joten hyttysillä hyvä lennellä susien ympärillä. Muutamat pakkasyöt ei ollut vielä poistanut hyttysiä maastosta. Illan aikana kuvaamani sudet oli nuoria susia jotka liikkuivat alueella väliin juosten, kävelleen hitaasti hiipien ja pysähdellen tarkkaillakseen ympäristöään. Olivat myös lyhyitä aikoja poissa alueelta, metsässä mikä ympäröi alueen. Sain kuvata neljää sutta kahta vaaleampaa ja kahta ruskeamman värityksen omaavaa sutta jotka liikkuivat alueella. Susien seurana alueella liikkui myös korpit ja väliin sudet myös vähän hätyyttelivät niitä kauemmaksi. Muutaman kerran sudet illan hämärtyessä ärhentelivät toisilleen hammastellen mutta ei kiinni käyneet toisiinsa. Kuvauksen kannalta illan olosuhteet oli hyvät, ei liikaa aurinkoa ja sade tai pimeys haitannut kuvatessa. Kuvausaika on jo lyhyt näin syyskuun lopulla iltakuvauksessa ja pimeän tultua poistuin paikalta. alla muutamia kuvia susista.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s