Lokakuun susia

8.10.2021 Volongansuo, Wildlife Safaris Finland

Lauantai-iltana susia kuvaamassa syksyisessä säässä iltapäivän valoisan ajan. Syksy edennyt jo pitkälle ja jäljellä enää maaruskan värejä mitä näkyy väreissä heinikossa suolla. Heinät vielä enimmäkseen pystyssä vaikka viikolla olikin kovia vesisade jaksoja, tuuli kuivattanut ne. Sää yllättävän lämmintä vielä ja lähes sateeton, pientä sadetta oli kun menin kuvauspaikalle. Tarkoituksena saada kuvattua kokonaista susilaumaa jos se liikkuisi illan aikana kuvausalueella. Susien liike alkoikin jo alueen takareunalla metsän rajalla lyhyen odottelun jälkeen tosin hitaasti mutta kun sade taukosi niin sen jälkeen aktiivisemmin. Kuvausaika tähän aikaan vuodesta lyhyt ja kun sää sateinen ja pilvinen se vielä enemmän rajoittaa kuvaajaa onnistumisessa saada kuvia. Pelataan siis sään ja susien säännöillä. Tänä iltana kuitenkin onni suosi kuvaajaa ja sudet päättivät saapua alueelle jo suhteellisen hyvän valoisuuden aikaan ja sadekin taukosi. Sudet liikkuivat aktiivisesti alueella koko valoisan ajan ja vielä aivan hämärässäkin yksi nuori susi tuli paikalle yksin. Olisiko tuohon aktiivisuuteen vaikutta viikolla olleet sateet ja tuulet jolloin sudet olleet enimmäkseen metsän suojassa? Sain kuvattua nyt illan aikana alfaparia ja nuoria susia myös jo kahta vanhempaa sutta ( 1 lapsenvahti ) mitkä olivat tuossa laumassa mikä alueella liikkuu. Alla muutamia kuvia illan ajan susista.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s