Marraskuun sateessa.

11.11.2021 Vongansuo, Wildlife Safaris Finland

Marraskuinen aamupäivä kun ajelen kuvauspaikalle hämärän jo valettua päivävaloksi kun saavun kuvauspaikalle. Matkalla havaitsin ajaessani metsäautotietä, että nuorta metsää täälläkin jo hakataan valtion maalta ja pieniä määriä, jotkut keksineet nimen ”riukupuu”. Sää pilvinen ja pientä tihkusadetta vetenä, näkyvyys hyvä ei sumua. Tuo kostea ilma ei kuvauksen kannalta paras mahdollinen sää mutta olin luottanut meteorologi Valtosen ennusteeseen aurinkoisesta ilmasta tälle päivälle, sain pettyä ennusteeseen. Maasto on märkää ja aikaisemmin sataneet lumet ovat sulaneet ja lisänneet sulanveden määrää myös täällä suoalueella, näkyi lammikoina.. Lumi oli tehnyt tehtävänsä ja painanut suolla kasvavan kasviston matalaksi. Päivän kuvaus aika on lyhyt ja kohteena on susi joka aika liikkuva nisäkäs. Olin kuvauskojussa vain neljä ja puolituntia, valoisan ajan. Susi on ollut viimeisen 3 viikko kovasti otsikoissa, joten lähdin vielä yrittämään edellisen vuoden tapaan lyhyttä tapaa kuvauksessa noudattaen, en siis ollut yötä kojussa. Sain kuvattua muutamia ”ruutuja” iltapäivällä yhdestä sudesta joka liikkui alueella kaukana suoalueen takaosassa yksin lyhyen ajan. Susi oli nuori yksilö ja vähän harjoitteli seurana lentävin korppien kanssa hiipimistä. Lopulta siihen kyllästyneenä katosi takaisin metsän suojaan. Ei kiinnostanut lähteä ylittämään märkää suota vaan pysytteli kuivemmalla alueella takaosassa, suon ja metsä raja pinnassa. Muutama kuva sudesta liitteenä.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s