Marraskuun pakkasessa

22.11.2021 Vongansuo Wildlife Safaris Finland

Marraskuun viimeisellä täydellä viikolla yrittämässä kuvata susia, pakkasessa -16C. Sää aurinkoinen pientä pilveä taivaanrannassa mutta sininen taivas näkyvissä auringon noustessa. Menin aamusta kuvauspaikalle kuvaamassa oli myös Lassi ja Anne Rautiainen samaan aikaan. Kojussa lämmitykset päälle ja odottelemaan käykö susia kuvattavissa lyhyen päivän mittaan. Päivä valoisa aika on lyhyt vaikka olikin aurinkoinen ja sudet voi olla liikkeellä vain öiseen aikaan. Tähän aikaan vuodesta on jo vaikeaa saada susia kuvaa kuvausaikana mitä valoisa päivä on. Nyt sain odotella puolille päivää kun havaitsin suden liikkuvat suoalueen reunalla korppien lentäessä ympärillä ja ahdistellen sitä. Susi näytti olevan yksin ja oli vain hetken näkyvissä mennen metsän reunasta takaisin metsään. Muutamia kuvia otin vaikkakin matka oli pitkä kuvaukseen, susi vaikutti nuorelta yksilöltä. Sitten aika menikin iltapäivään hetkeä ennen auringonlasku kun havaitsin suden uudesta alueen toisella reunalla ja oli tulossa kohti kojua missä olin. Tosin pysähteli useasti ja makoili aukealla suolla torjuen korppien hyökkäilyä. Aurinko oli jo laskenut mutta vielä oli valoa ottaa kuvia kun susi lähestyi lähemmäksi kojua pienen metsäpusikon suojassa. Lopulta susi tuli aukealle suolle hetkeksi ja siitä sain muutamia kuvia. Arasteli ympärillä lentäviä korppeja susi oli sama mikä liikkui puolen päivän aikaan suoalueen toisella reunaa. Nuori susi viime kevään pentuja liikkui yksin ja viipyi aukealla suoalueella hetken poistuen samalle puolen aluetta mistä oli tullut näkyviin ensimmäisen kerran. Hetken odottelua kun susi oli poistunut ja tavarat kasaan, ulos kojusta ja autolle kotimatkalle. Muutamia kuvia tuosta yksin liikkuvasta sudesta alla.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s