Vuosi 2021

31.12.2021

Vuosi alkaa olla kulunut loppuun ja aika katsoa miten vuosi meni kuvatessa ja montako kuvausmatkaa tuli tehtyä ja mitä tuli kuvattua tämän vuoden aikana. Kuvattavat kohteet jakaantui lintuihin ja nisäkkäisiin. Nisäkkäissä petoeläimiin ja linnuissa petolintuihin, riistalintuihin ja kurkilintuihin. Kuvausmatkoja oli 36 kaikkiaan osassa yövyin maastossa kuvauskojussa ja osassa vain olin valoisan ajan kuvaamassa. Ajankohdat vuoden sisällä olivat talvi, kevät kesä ja syksy. Tämä vuosi oli myös välineissä uuden kameranrungon käyttöönottovuosi ja myös kahden objektiivin. Tosin olin hankkinut jo vuoden 20 lopulla kamerarungon ja toisen objektiivin mutta ne tuhoutui totaalisesti vuoden alussa maastossa mutta sain nopeasti samanlaisen tilalle. Lajeina linnuissa kuvasin maakotkaa, merikotkaa, kalasääskiä, viirupöllöä, lapinpöllöä, muuttohaukkaa, kurkia, metsähanhia ja teeriä. Nisäkkäistä kuvasin ahmaa, karhuja, kettua ja susia. Suden kohdalta voi nyt mainita, että olen saanut nyt kuvattua sen joka vuodenajalle, mikä on ollut jo pitkään tavoitteena, 12 vuotta. Kuvauspaikat ovat olleet välillä Kuusamo, Kuhmo Lieksa ja sisämaan puolella Pohjois-Pohjanmaa ja Pohjois-Savo. Pidin myös ensimmäisen oman näyttelyn missä oli metallipohjalle teetettyjä tauluja karhu ja susi kuvistani, paikka oli Kuopion Luonnon Ystäväin Galleria Kuopiossa. Alla mieleen jääneitä muutamia kuvia matkoilta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

2 thoughts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s