Keskitalven teeriä

22.1.2022 Boreal Wildlife Centre, Viiksimo

Tammikuussa keskitalvella aamun teeriä kuvaamassa. Olin ollut tällä paikkaa syksyllä 2020 viimeksi kuvaamassa syyssoidinta. Kuvausaika lyhyt heti aamu hämärästä päivän valoon vain yksi tunti jolloin teeret olivat paikalla. Paikalle tuli teeret yksitellen lähialueen metsästä koiras teerien johdolla. Paikalle tuli myös naaras teeriä ja saivat jo hiukan jänniteitä ilmaan muutamalle paikalla olleelle koirasteerelle. Pientä ottelua mitä on myöhemmin keväällä kun soidin on täysillä päällä, muutamat suhaukset tuli myös. Muuten keskittyivät oleskelemaan ja syömään alueen koivun silmuja. Kerran jo aamulla tulleet teeret lensivät pois alueelta mutta hetken päästä tulivat takaisin paikalle istumaan suoalueen pikkusiin mäntyihin ja pieneen koivuun. Koivussa oli pieniä silmuja mitä teeret napsivat nokallansa taitavasti ravinnoksi istuessaan siinä ja maassa liikkuessaan alimmilta oksilta . Kuvausaika tällä aamuhetken kuvauksella oli noin tunti ja toimintaa oli mukavasti kokoajan. Teeret olivat alle 30 m etäisyydellä suurimman ajan ja valoakin oli jo kun aurinko alkoi nousta kuvauksen aikana ja näkyi osittain metsän takaa pilvien välistä taivaanrannassa. Auringon tullessa enemmän esiin teeret alkoivat mennä puihin ja lopulta pois alueelta. Alla muutamia kuvia alla teeristä.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s