Ahma keskitalvella

07.02.2022 Vongansuo, Wildlife Safaris Finland

Lumimyrskyn jälkeen kuvaamassa aamuhämärästä iltaan saakka, pehmeässä lumessa liikkuvia 2 ahmaa. Matkalla havaitsin yhden metson kävelemässä auravallin päällä ja tuoreet ahman jäljet mikä oli mennyt tieuran ylitse, ajaessani kuvauspaikalle. Ahmaa näytti myös jo hiukan upottavan runsas pehmeä lumi mitä oli kuvauspaikalle satanut viikonloppuna ja vielä aamulla matkalla tänne lisää satanut lumi. Lunta nyt onkin jo näissä maisemissa runsaasti. Ahmat liikkuivat alueella päivän aikaan jo puolen päivän aikoihin ja iltapäivällä. Päivä tosin aika harmaa ja pilvinen mutta kuvia tuli ja nuo kaksi ahmaa mitä alueella kävi toinen olikin jo tuttu aikaisemmilta kuvausmatkoilta. Olen nimittänyt sitä ”Arpinaamaksi” sen päässä olevista vammoista johtuen. Toinen joka kävi myös paikalla oli pienempi ja oli kuvattavissa vain lyhyen ajan. Tuo ”Arpinaama” jäi alueen reunassa olevaan nuoreen männikköön männyn latvaan nukkumaan toinen poistui alueelta. Yhtä aikaa eivät olleet kuvattavissa. Alla kuvia muutamia kuvia ahmoista.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s