Teerikukkoja lumisessa maastossa.

27.2.2022 Boreal Wildlife Centre, Viiksimo​

Teerikukkoja kuvaamassa talvisessa ympäristössä. Lunta runsaasti teerien ruokailu ja soidin suolla missä kuvasin koirasteeriä. Kolmas kerta tällä suoalueella mistä kuvat. Nyt sään ollessa tuulinen ja kylmäkin paikalle tulleet teeret olivat kaikki koirasteeriä, ”kukkoja”. Teerien oleskelu paikalla kesti n. 45 min heti auringonnousun jälkeen. Osa teeristä oli hyvinkin aktiivisia ja osoittivat toisille paikalla olleille arvojärjestyksen, takaa ajoja käynnistyi väliin. Osa otti paikalla olon rauhallisesti maaten vain lumessa suoalueella. Vielä ei ole keväiset toiminnat teerillä aktivoitunut, muutamat suhautukset ja hypyt tosin tapahtui jo. Kaksi kukkoa otti jo yhteen topakammin mutta mitään vaurioita ei kummallekaan tullut ja koitos on vain lyhyt päräys ja päätyi toisen teeren juostessa pois ja lentäen vähän matkan päähän toisesta. Vielä muutama viikko niin tämäkin suoalue on aamuisin teerien kevät soidinpaikan ääniä täynnä, siipien rytinää, suhauksi ja kotkotuksia. Alla muutama kuva aamusta. 

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s