Uroskarhuja ja ahmoja kuvaamassa.

5-7.07.2022 Boreal Wildlife Centre, Viiksimo

Kahden yön kuvausmatka Viiksimoon uroskarhuja ja ahmoja kuvaamassa Erkin kanssa. Ensimmäinen yö kuvattiin suoalueella helteisessä keskikesän säässä. Kuvausaika tähän aikaan vuodesta valittu vuorokauden valoisuuden ja suo alueen kasvillisuuden värien ja kannalta sopivaksi. Väreinä maastossa karhujen vähän liikkumalla alueilla on valkoinen ja vihreä, Tupasvillan ja ruohon tullessa esiin talvilevolta samoin kuin uroskarhu jo liikkuneet alueella muutamia viikkoja, palattuaan kiimajuoksuilta alueelle. Ensimmäinen yö kuvattiin aamuun suoalueella ja toinen yö mäntymetsässä. Karhut tulivat ensimmäisenä yönä joka oli helteinen kuvattaviksi iltayöstä ja liikkuivat aamun saakka. Ahma liikkui alueella puolenyön aikoihin. Tuo ahma joka liikkui alueella oli menettänyt toisen silmänsä ja vamma näytti melko tuoreelta joko keskinäisissä ahmojen välisissä tappeluissa tai olisiko kenties karhu huitaissut sitä kasvoon tassulla. Kynnenjäljet kasvoissa oli nähtävissä ahmalla. Hyvin tuo liikkui vaikkakin toinen silmä oli kadonnut yhteenotossa. Toinen yö meni mäntymetsässä missä myös liikkui myös uroskarhuja ja ahma mikä liikkui alueella ja oli eri ahma mikä oli edellisenä yönä suoalueella. Kiipeili kilpikaarna männyissä ja etualan maastossa aika lähellä alueen isointa uroskarhua sen ollessa etualalla, tosin varo matkan päässä karhusta. Ahma vilkkaasti liikkuvana eläimenä antoi haastetta kuvaajille saada siitä kuvia eri tilanteissa, toisin kuin karhut liikkeissään. Suoalueella yksi isoista karhuista kylläkin nousi muutaman kerran seisomaan ja siitä piti myös kuvaajan olla hereillä saadakseen niistä ajankohdista onnistuneita kuvia otettua. Välipäivän lepäsimme Boreal Wildlife Centren majoituksessa, missä tavattiin myös eri maista tulleita kuvaajia aamiaisella ja päivällisellä ennen kuin menimme menimme yöksi kuvaamaan. Kuvia karhuista ahmoista tuli runsaasti ja niistä riittää katsottavaa ja muisteltavaa pitkäksi aikaa talven pimeiksi päiviksi. alla muutamia kuvia kuvauksista suolta ja metsästä.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s