Muuttohaukka

10.7.2022 Vaala, Eero Kemilä

Saattajana kuvasin muuttohaukan poikasia ja emolintua aamupäivän.Yöllä alueella ollut kova vesisade oli kastellut poikasten höyhenpeitteen märäksi ja nyt aamun aikaan pilvien raosta paistavan auringon säteet kuivattivat höyhenpeitettä niiden samalla harjoitellessa jo kovasti omia siipiään pesän reunalla. Siivet kantoivat lyhyen ilmassa olo ajan ja niistä irtosi koko lentoharjoitusten ajan valkoista untuvaa mitä oli niissä vielä jonkun verran, jäänyt kuoriutumisen jälkeisestä valkoisena untuvikkona olosta. Sitä oli vielä vähän jäljellä siipien lisäksi vielä muussakin vartalossa. Siivet alkoivat kylläkin kantaa jo poikasia ja ei mene varmastikaan kauan kun pesä vaihtuu avaraan maailmaan kun ensilento pesästä maahan tapahtuu ja lentoharjoitukset jatkuu maasta ja lähi puista. Nyt emo kuljetti poikasille ruokaa pesälle ja myös syötti niitä kaksi kertaa ajankohdan aikana. Paloitteli saalista ja antoi sen poikasen nokkaan. Muuttohaukka tunnetaan maailman nopeimpana lintuna jolle on mitattu jopa 400 km/h nopeuksia syöksyssä. No siihen näillä poikasilla on vielä kasvamista, ennen kuin samoja vauhteja voivat lentää ja syöksyä mitä emolinnut.Nimensä mukaan linnut ovat muuttolintuja ja muuttavat talveksi pois Suomesta, etelän suuntaan Europpaan ja Afrikkaan ja palaavat sitten kevään tullen takaisin Suomen pesimään. Muuttohaukalla on myös toinen nimi Jalohaukka ja kanta Suomessa on on lisääntymään päin. Alla muutamia kuvia poikasista ja emo linnusta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s