Trollklyftan, Raasepori

Bromarv 27.7.2022

Poikkesimme merenranta elämässä sisämaahan jos nyt tuokaan paikka ollut kovin kaukana merestä. Koko tuota seutuahan ympäröi meri. Olimme valinneet ajankohdan ja paikan mukana olleiden tietojen pohjalta ja sopivan viileän päivän kun menimme maastoon meren rannalta. Tosin tuo matka olikin oletettu lyhyempi kun jätimme auton ja nousimme tuolle avokallio alueelle missä tämä muinaisjäännös suuri irtolohkare sijaitsi. Paikkaa oli käynyt tutkimassa Museoviraston tutkijat ( 2002) ,solaa ja suurta irtolohkaretta missä oli erilaisia kaiverruksia / kirjoituksia mm ETIHEIAE 18 1/VII 86, TROLLKLYFTA, Tyylitelty kursiivi ”R” pyöreäpohjaisen kolmion sisällä ,kolmion kärki jakaa vuosiluvun 19 33. Noiden tekstien sisältö ja merkitys ei ole selvinnyt tutkijoille. Siirtolohkare oli suuri kooltaan ja irti kalliosta. Jääkausi on lohkonut tuosta kalliota aika rouhean kokoisiksi siirtolohkareiksi irti kalliosta jotka nyt katsottavissa. Muutamia kuvia siirtolohkareesta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s