Bengtskär majakkasaari

29.7.2022 Turun saaristossa, Kemiö

Tämä majakkasaari on avomerellä Saaristomerellä 25 km Hangosta lounaaseen ja on Suomen eteläisin paikka missä on asutusta. Menimme tuolle majakkasaarelle laivalla Hangosta, merimatka kesti 2,5 tuntia. Matkalla oli tarjolla ruokailu ja tietenkin avomerimaisemaa. Laivan saavuttua Bengtskäriin kyydittävät siirtyivät saarelle portaita ja rappuja myöten, mitä oli rakennettu saaren rannasta kallioita pitkin ylös majakalle. Ihmisiä oli laivalla reilu sata ja tultuamme saarelle saaren asukaspari oli meitä vastassa toivottaen tervetulleeksi. Ylhäällä majakan vieressä oli odottamassa oppaat jotka kertoivat majakasta ja sen historiasta ihmisten istuessa siihen varatuilla penkeillä ulkona majakan vieressä. Aikaa majakalla oleskeluun jäi n. 3 tuntia, mikä riitti hyvin kun sinne vielä tuli toisellakin laivalla tutustujia niin ihmisjoukko olikin jo aika suuri. Kuvaamisen kannalta tuo ihmismäärä rajoitti kuvien saanti mikäli yritti saada kuvaa ilman ihmisiä. Voisin kuvitella, että saarella kannattaisi olla yötä jolloin ihmismäärä olisi pieni ja kuvia saisi eri vuorokauden aikana ja mahdollisesti toisenlaisessa säässäkin. Toki liikkuminen tuolloin voi olla haastavampaa paljailla kallio pinnoilla. Nythän ilma oli kesäinen aurinkoinen vähä tuulinen, tuolla graniitti kallioisella, puuttomalla saarella. Tuolla paikalla on oma historiansa Suomen historiassa ja merenkulussa Suomeen jo 1800 luvulta saakka. Majakka valmistui 1906 vuoden lopulla rakennusmateriaalin graniittikivet on louhittu tuolta saarelta. Aikamoinen ponnistus tuon rakentaminen on ollut sen aikaisilla välineillä, sehän on POHJOISMAIDEN KORKEIN MAJAKKA 52m. Majakalla toimii myös hotelli johon on varauskirja aina täysi kun hotelli on avoinna kesäkautena. Keväällä ja syksyllä, paikka voi varata ryhmille ( valokuvaus ) saarella on runsaasti pesiviä haahka pareja keväällä ja syksyisin ilmeisesti muuttolintuja. Nyt saarella ei juurikaan lintuja ollut muutama lokkilintuja ja pääskyjä. Joten jos aikoo yöpyä saarella niin varaus on tehtävä jo vuotta aikaisemmin. Alla muutamia kuvia majakka saaresta ja sen kallioista.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s