Susien reviirillä

4.8.2022 Wildlife Safaris Finland, Volongansuo

Ilta kuvausmatka susien reviirille, ensimmäinen kerta tänä vuonna kesäaikaan. Sää aurinkoinen ja yllättävän lämmin mihin olin varautunut. Suo tuntui olevan vielä lämmin helteiden jäljiltä ja oikein lämmin aalto tuli vastaan kun autosta nousi ja meni kuvauskojuun. Toki joskus on kuvattu ja hikoiltu tosi helteessä kuvauskojussa mutta harvemmin enää muutamiin vuosiin. Nyt kyllä hiki alkoi tulla kun sain kannettu tavarat kojuun ja siirretty auton suojaisempaan paikkaan. Olisko tuolla ollut +20 C lämpötila vielä nyt illasta. No vaatteita vähemmäksi ja odottelemaan liikkuvatko sudet tällä alueella reviiriään tänä iltana. Paikalla oli muutamia korppeja ja variksia kun tulin. Nyt aivan tyhjä linnuista maa-alue kauempana muutama korppi istui puussa. Odottelu alkoi ja sai säätää kamera-asetukset kohdilleen illan kuvausta varten. Oli päivällä ladannut uusimman ohjelmiston kameraan joten hyvä katsoa, että kaikki toiminnot mitä olin muuttanut itselle käypäiseksi toimivat kuten olin niihin tottunut. No eipä ollut mitään muuttunut. Nyt sitten vain testaamaan tarkennusta ja sen toimivuutta kun ja jos sudet tulevat alueelle. Kului n 80 min kun yksi susi ilmestyi alueella ja hetken päästä sitten kaksi muuta. Hyvät oli vielä valoisuus olosuhteen ja auringon laskuun vielä yli 2 tuntia joka oli takaraja kuvien ottamiselle. Sudet liikkuivat aktiivisesti alueella yksi nuori susi keväällä 2021 syntynyt nuori susi (lapsenlikka ) ja alfapari. Yksi oli jäänyt siis vielä mukaan kevään 2021 pennuista muut olivat jo lähteneet omilleen. Illan aikana paikalle tuli myös yksi karhu vanha uros jota sudet hiukan näkyivät ärsyttävän kun ne kulkivat karhun selän takana. Karhu aina pyörähti ympäri ja hätisteli varjostajiaan, Karhun tullessa metsästä ja heinikosta kokonaan näkyviin sudet jäivät makaamaan heinikkoon. Karhun poistuttua tuo alfa uros vielä kävi aukealla suoalueella ja myöhemmin vielä nuorin susista. Auringon laskettua odottelin vielä jos liikettä olisi ollut mutta kun sitä ei tullut poistui kuvauspaikalta. Alla muutamia kuvia illan susista ja karhusta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s