Pentukarhuja ja emokarhuja

9.8.2011 Martinselkonen, Suomussalmi

Kesä ehti mennä jo tänne saakka ennenkuin pääsin kuvaamaan karhunpentuja. Pennut oli jo isokokoisia ja kaikki mitä näin kuvaus alueella aika lailla saman kokoisia aina omassa pentueessaan. Kaikkiaan näin kahdet kolmos pennut ja yhden kaksos pentu porukan. Toiset noista komospentu porukan pennuista olivat isompia jo kooltaa kuin sen toisen. Kovasti olivat kaikki valmiin kokoisia jo tulevaan talveen ja emolla töitä teettää kun valmistelee pesän mihin kaikki mahtuu. Aikuisia karhuja oli paikalla myös mitä olin kuvannut osaa jo nyt tänä vuonna keväällä lumelle ja myös viime vuonna. Edellisenä kesä kävin samoihin aikoihin elokuussa ja myös kesäkuussa. Täällä käynti vuosia on kertynyt nyt jo kesä kuvauksissa 12 ja keväällä lumelle 10 vuotta. Hyvä paikka saada kuvia pentu karhuista, toki teettää hiukan töitä metsä paikalle mennessä joka on kävelymatkan päässä metsässä jonne mennään pientä polkua ja pitkospuita myöten koskemattomassa metsässä. Kokemus sekin varmaan jo nykyajan ihmisille varsinkin ulkomaalaisille, joita nytkin oli osa kuvaajista. Kuvasin metsäpaikkalla isosta kojusta minne tuo polku vie ja olin yön kuvauspaikalla missä karhuja liikkuin aina auringonlaskuun saakka ja vielä yksi nuori karhu kävi aamulla auringonnousun aikoihin. Alla muutamia kuvia illan aikana otetuista kuvista.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s