Teerikukkoja ja yksi naarasteeri syksyisellä suolla

25.9.2022 Viiksimo

Teerien syyssoidin paikalla katsomassa, kuvaamassa aamun tapahtumia. Menin jo pimeä hämärässä suolle odottelemaan teerien saapumista suolle mikä on soidinsuo keväällä ja syksyllä. Valon lisääntyessä alkoikin kuulua teerien kotkotuksia suon reunan puista mihin ne ensin olivat lentäneet ennen suolle tuloa. Hetken päästä muutamia teeriä laskeutui suolle ja alkoivat suhauttelun, joka oli sitten merkkinä muillekin joita lensi ja laskeutui suolle. Hiukan hidasta oli tämä syyssoidin tapahtumista ja tappeluista. Keskialue joka oli vanhojen kukkojen jo valtaa ei ollut kuin muutama ottelu kun paikalle lensi ja laskeutui yksi naarasteeri. Tuo sai aikaan, pientä aktivoitumista koiras teerillä. Nuoret teeret tosin pysyttelivät alueen reunamilla ja kävivät siellä pientä uhitteluja toisilleen. Yksin keväällä syntynyt meni vahingossa keski suolle mikä oli vanhojen kukkojen paikka, sai sieltä äkkilähdön vanhojen kukkojen ajaessa sen sieltä pois suon reunalle. Teeriä soitimella, suoalueella oli kuitenkin hyvä määrä sain otettua kuvia ja seurattua teerien liikkumista suolla. Ajallisesti tuo kuvausaika oli aika aamulla klo 07.00 -08.35 välillä minkä teeret olivat suolla ennen pois lentoa. Kuvia aamun teeristä alla.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s