Pentususia

2.10.2022 Susia kuvaamassa Vologansuo.

Syksyn edetessä jo lokakuulle olin kuvaamassa susia, susi perhettä suoalueella. Päivähämärä tihkusateinen lähes tuuleton, pilvet roikkuivat alhaalla ja iltaa kohti alueella alkoi tulla usvaa. Nuoret pelkäämättömät sudet liikkuivat jo varsin omatoimisesti alueella yksin ja sisarustensa kanssa. Tulivat paikalle ilman alfaparia ja lapsenlikkaa, olivat kooltaan jo isokokoisia, vaikka olivatkin keväällä syntyneitä. Vain yksi noista pennuista oli väritykseltään erivärinen ja hiukan pienempi muita nuoria susia. Pää väritys näillä pennuilla oli harmaa. Varsin pelkäämättömästi pentusudet liikuivat vielä lähellä kuvaajaa. Eivät olleet vielä valmiita suden elämään, mutta pitkän talven jälkeen talvesta selvinneiden toimintatapa varmaan muuttuu ennen kevättä ja kesää, kun ne alkavat olla täysikasvuisia ja lähtevät omille reviireille. Tuolloin myös susien rakenne muuttunut, pentu pyöreys on hävinnyt ja ovat tulleet myös luonteeltaan aremmiksi, liikkuvat öisin, välttelevät ihmisen kohtaamista. Myöhemmin illan aikana alfapari liikkui alueella, ja naarassuden mukana tuli paikalle myös väritykseltään erivärinen pentususi. Illan hämärtyessä poistuin paikalta. Kuvia alla pennuista ja alfa- parista.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s