Susia kuvaamassa

30.11.2022 Volongansuo, Wildlife Safaris Finland

Vuoden viimeinen kuvausmatka ja tavoitteena saada kuvattua susia lumelle. Toteutui kyllä maastokohdat ja puut valkoisena kuurasta mitä vaihteleva tuuleton sää koristellut viime aikoina maastoa. Hämärä pilvinen päivä ja valoisa aika kovin lyhyt kuvaukselle tähän vuoden aikaan. Kuvausaika jää lyhyeksi muutamaksi tunniksi ja on tuurista kiinni saako millaisia kuvia riippuu tietysti susista, tulevatko näyttäytymään suolle. Tällä kertaa ei tarvinnut pitkään odotella, hyvä kun sai kameran kiinni kojun kuvauspenkkiin niin susia alkoi liikkua suoalueella. Toinen kamera jäi alkuun käyttämättä. Myöhemmin päivällä kun oli sudet kauempana sain kiinnitetty myös toisen kameran ja sain kuvattu sillä myös. Susi liikkui kuvauspaikan edessä lähellä yksittäisinä susina ja yhdessä juosten laumana. Kaikkiaan susia oli nyt liikkeellä kuusi ja oli mielenkiintoista seurata niiden laumakäyttäytymistä ja etenemistä kun ne juoksi laumana. Osa susista oli kovin leikkisiä mieleltään ja alkoivat leikkiä laumassa saaden jonon sekaisin ja juoksun pysähtymään. Näkyi vain kasa susia ja yksi yksilö joka yritti aina rauhoittaa tilannetta. Päivän mittaan paikalla vieraili myös kotkia, 2 maakotkaa ja 3 merikotkaa. Päivän ollessa jo yhden tunnin yli puolenpäivän suden poistuivat alueen takaosaan metsän reunalle makailemaan. Tuolloin jo valoisa aika alkoikin kääntyä hämärän puolelle joten päätin poistua kuvaamassa. Alla muutamia kuvia susista.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s