Teeret pehmeässä lumessa lumisateessa

31.1.2023 Kuvaamassa aamuhetken sydäntalvella teeriä niiden soidin suola, Viiksimossa. Yöllinen runsas lumisade joka jatkui heikkona kun menin suolle oli tehnyt maiseman valkoiseksi ja lumen pehmeäksi missä teeret liikkuivat ja makailivat. Välistä niistä näkyi vain pää ja kaulaa kun ne kävelivät suolla lumessa. Paikalla oli muutama naarasteeri ja eri ikäisiä kukkoja. Kaikkiaan olisiko ollut parikymmentä kun laskeskelin niitä. Muutamat vanhemmat kukot jo hiukan ajelivat toisiaan takaa siivet ja pyrstö levällään kuten kevät soitimella. Se jäi vain muutamaan kertaan, useimmiten toinen ei alkanut tappelemaan vaan pakeni lumessa kahlaten mikä teki myös hyökkääjän liikkeet hitaaksi kun siivet ja pyrstö ottivat kiinni lumeen. Lunta oli satanut sen verta paljon ja lisää tuli pikkuhiljaa. Teeret tulivat soidin suollee aamuhämärässä ja lentelivät väliin pois suolta lähipuihin istumaan ja palasivat hetken päästä takaisin suon lumi kannelle. Kuvaus jatkui tuollaisena hetkinä 4 kertaa jonka jälkeen teeret lensivät alueelta pois kokonaan eivät jääneet suon reuna puihin. Tämä oli tämän vuoden 2023 ensimmäinen kuvausreissu. Teeri kuvia voi nyt katsella ja odotella talven etenemistä kohti kevättä ja valoa. Nyt päivä oli pilvinen ja se on vielä lyhyt. Alla muutamia kuvia teeristä.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s