Metsäkauris

25.2.2023 Padva

Metsäkauris pieni hirvi-/ sorkkaeläin mikä elää tavataan koko pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta. On jo kovinkin runsaslukuinen keski-/ länsiosassa Suomea missä niitä on myös ruokittu paljonkin viljalla juureksilla ja hedelmillä. Joidenkin mielestä niitä on jopa vaivaksi asti niiden tullessa pihapiiriin syömään istutuksia ja liikennevahinkojen takia. Omat kohtaamiset on tapahtuneet varsin tiheällä kauris alueella missä olen viettänyt aikaa kesällä ja talvella viime vuosina. Nyt ollessani taas muutamia talvipäiviä viettämässä samassa paikkaa missä aikaisemmat sain kuvattua lähes samassa paikkaa nyt metsäkauriita missä vuosi sitten kuvasin emähirveä ja vasaa. Ajankohdat on aikalailla samat vain yhden päivän heitto. Olen nähnyt metsäkauriita myös tien varsipeloilla kesäiltaisin ollessani. Olen lukenut, että metsäkauris kantaa hyödyntää ravintona ihmisen lisäksi ilvekset ja nykyisin myös tänne saapuneet sudet. Sain nyt kuvat lumisen metsänreunasta metsäkauriista joita oli neljä kaikkiaan mutta liikkuivat osa jo metsän siimeksessä ja osa vain sen reunassa. Alla muutaman kuva.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s