Karhuja kävelyhangella

4.5.2022 Martinselkonen

Karhuja kuvaamassa kevät hangella toukokuun ensimmäisellä viikolla, yön yli kestävällä kuvausmatkalla. Lumitilanne oli vielä hyvä ja se myös kesti karhujen kävelyn joten kuvauspaikalle oli alkanut tulla jo karhuja, iso uroksia ja myös nuoria ”errausikäisiä” olevia karhuja. Sää oli tuollainen keväinen nopeasti vaihtuvaa väliin aurinkoinen, väliin pilvinen jopa pientä raekuuroa väliin. Tänä vuonna runsas upottava lumitilanne on rajoittanut karhujen liikkumista mutta nyt oli jo kävelyhanget ja kesti hyvin ihmistä ja myös karhujen liikkumista. Nuoret karhut tuntuivat nauttivan siitä jopa ja juoksivat hangella väliin kovaakin vauhtia sen upottamatta. Isoimmat liikkuivat verkkaisesti katsellen toistensa liikkeitä ja yhdellä karhulla näkyi naamassa jo ottelun jälkiä nyt kevään ajalta. Olisiko selvitelty kuka on tuolla paikalla se valta uros. Illan aikana paikalla oli 2 isoa urosta jotka katselivat ja kyräilivät toisilleen ja toinen väisti toista. Olisiko tuo väistäjä edes ollut tuo jäljen tekijä vai oliko se joku toinen uros joka ei tullut tuolloin paikalle näyttäytymään. Reviirin merkkaustakin tuo toinen uros teki illan aikana hangaten itseään seisoen mäntyyn. Karhut liikkuivat alueella lähes läpi kuvausajan, iltapäivällä illalla, yöllä ja vielä aamulla varhainen. Illan aikana myös ahma poikkesi paikalla ja juoksenteli ympäri kuvauspaikka illan ollessa jo hämärtyessä. Alla muutamia kuvia kuvausmatkalta, tältä kuvausmatkalta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s