Susia, karhu ja kotkia

30.10.2022 Wildlife Safaris Finland Vongansuo

Aurinkoinen ja kova tuuli kuvauspäivänä alueella missä kuvaamassa lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Matkalla kuvauspaikalle maastossa paikka paikoin pientä valkoista väriä jo lumesta jota oli satanut aamuyöstä. Kuvauspaikan suoalueen lammikot jäässä mutta tuuli oli kuljettanut lumen alueelta pois.Lämpötila alueella pysyi -1C asteen puolella koko kuvausajan. Kova tuuli ja kirkas auringonvalo oli odotetuille alueella liikkuville suurpedoille näköjään este niiden liikkumiselle aamupäivän ajalla. Ainoastaan korpit ja petolinnuista kotkat lensivät sen aikana suoalueella tuulisessa säässä. Meni iltapäivään ennen kuin vielä hereillä oleva karhu liikkui alueella. Hakeutui sekin aika nopeasti kirkkaalta auringonvalon alueelta metsän suojaan. Sudet alkoivat liikkua jo auringon laskeutumisen vaiheessa metsänreunaan jolloin osa suo alueesta oli jo varjostunut, vain takaosalle auringon vielä paistaessa kirkkaana sinne. Susien paikalla olo aika oli kaksijakoinen tultuaan pysyivät lähialueella varjoisella alueella lyhyen hetken kovassa tuulessa ja sen jälkeen poistuivat alueen takalaidan metsään. Sudet tulivat alueelle myötätuuleen ja eri suunnasta mistä niitä odottelin aikaisempien käyntien perusteella saapuvaksi. Myöhemmin liikkuivat suoalueen takareunalla ja keski suolla makoillen tuulessa auringossa heinäkasvien seassa . Auringonlaskun aikaan säikähtivät jotain ja karkkosivat kokonaan suolta juosten taka metsään joka päätti niiden kuvaamisen (Visite française ). Pakkailin kuvausvälineet ja paluu alkoi auringon jo laskeuduttua kokonaan. Alla muutama kuva kuvauspäivän kuvista.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s