Rajaseudun elämää

21.3.2021 Wildlife Finland Safaris, Vongansuo.

Ajelin illan aikana 20.3 lumimyrskyssä kuvauspaikalle yrittämään kuvata seuraavana päivänä alueella liikkuvia petoeläimiä ja petolintuja. Pöllyävää lunta tulikin illan aikana reippaasti 15 cm ja auto oli perille päästyäni liikkuva lumimöykky. Pois lähtiessä sain auton liikkeelle vaikka lunta oli joka paikassa alustassa, pyörissä, pyöräkoteloissa, valsseissa ja tuntui kun ajaisi jäälauttaa. Perillä alkuyö menikin tuulta kuunnelle, ennen nukahtamista ja aamua, joka alkoi jo klo 05.00 aikoihin kun paikalla oli jo korppeja ja yksi kotka. Objektiivit oli laittanut jo illan aikana kuvausaukkoihin, tuuli oli voinut pöllyttää lunta sinne piti tarkistaa kun hiukan valkenee. Ainakin toisesta näki läpi missä kameranrunko oli kiinnitettynä kaipa se toinen toimii kuten toinenkin. Molemmissa oli kuitenkin aika isot vastavalosuojat, toki jokin pussi olisi varmaan ollut paikallan mikä saisi poistettu ilman, että kameraa ja objektiivejä tarvitsee ottaa irti kojuun tarkastamista varten, poistaisi vain pussin. No päivä sitten näyttäisi mitä kuvatessa tulee ja oliko etulinssissä lunta. Varhaisaamiaista syödessä ja lueskellessa korpit pitivät omaa tanssiesitystään ja taitolento näytöksiä kuvausalueella. Merikotkatkin lensivät alueella mutta korppilauma iski kimppuun heti kotkan ilmestyessä paikalle ja takaa- ajo alkoi kauas pois istumapuille saakka suon taakse. Korppien mennessä lepäämään lähialueiden puihin paikalle tuli ahma kovasti juosten ja pälyille ympärilleen etsimään ruoka mitä oli hautautunut lumeen, paljastunut tosin hiukan korppilauman ruokaillessa samassa paikka. Ahma sai syöty jäistä haaskaa yksin vähän aika rauhassa, niin osa korpeista tuli kuitenkin seuramaan ja pyrkimään apajille. Ahma hermostui ja näytti, että se lähtee pois ja juoksikin pienen lenkin poispäin mutta palasi vielä hetkeksi haaskalle. Korppien lisääntyessä ympäristössä se kuitenkin poistui samaan suuntaan mistä tulikin paikalle. Tuo kaikki tapahtui aamulla n. 30 min sisällä. Otin ahmasta muutamia kuvia kirkkaassa valossa kun aurinko paistoi jo kirkkaana ja sai lumen kiiltelemään kuin kristallit. Päivän mittaan sitten ei muita maata pitkin liikkuvia petoja paikalle ilmaantunut iltaan mennessä ennen poistumista alueelta. Merikotkat tekivät alueella muutamia lentoja mitä kuvasin myös uusimalla objektiivillä. Tuo objektiivi oli säilynyt etulinssipinnasta puhtaana lumesta. Ahmaa kuvatessa käytin toista pitemmälle matkalle tarkoitettua objektiivä minne yöllinen tuuli ja lumi oli saanut tehtyä etulinssiin oman kuviointinsa. Asia selvisi kun purin kuvia muistikortilta.

Tekijä: Kari Rossinen

Kotipaikka Helsinki. Itse oppinut valokuvaaja. Valokuvannut Suomen petoeläimiä, lintuja vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen harrastanut valokuvausta jo 1975 alkaen. Nykyisin kuvaan Canonin valmistamilla tuotteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s